Wednesday, March 16, 2022

Spillhuset i Bergen

I en smal Bergensgate kalt Veiten 3, i nærheten av den Nasjonale Scene. Et meget stort teater i sentrum, Der ligger det gamle Gestapo huset. Man går inn en fin tredør med noen markante lamper, og opp et par trapper til tredje etasje, og der finner man en inngang til et lokale med liv, litt leven og lys. 

Dette er Spillhuset, et nyåpnet hus dedikert til mange typer underholdning, alt fra tradisjonelle brettspill, til konsoll, samt en mengde LAN tilgjengelig datamaskiner. 

Lokalet er delt opp i mange tematisk rom. Et er dedikert til fortid, et skal bli utsmykket til nåtid, og et blir tildelt fremtid, så mer tematisk utsmykking er forventet. 

I hoved salen er en rustikk bar installert, en som kommer komplett med kafe, te, og en catmaid, samt en ganske okei scene. Så det er kanskje muligheter for at cosplay interesserte tenåringer slår seg ned i et rom også. 

Dagen da jeg var innom, ble jeg vel mottatt i døren, og fikk en omvisnings runde.

I alle rom var det liv. Spesielt i rommet med datamaskiner. Plassen tildelt konsoller kommer med en masse saccosekker og et teppe der man må gå uten sko. Stedet er yndig til å spille Super Smash Bros. Noen satt også å puslet med fargerike perler. Skulle man holde på med miniatyr modeller er det nok av bordplass til det, kom over noen som ble introdusert til et nytt spill på vegne av en organisasjon kalt Bubba. Ellers er jo mulig å bare henge på stedet og snakke med forskjellige folk.

Sånn ellers er det en stor haug med brettspill som jeg har, og har ikke hørt om. Lokale er oppe fra 16 til 20 bortimot hver dag, faktiske pånings tider finner man på hjemmesiden dies uanset. Stedet er godt tilgjengelig for rullestolbrukere og har en heis hele veien opp de tre etasjene det er snakk om, og det er nok også mulig å leie stedet for å arrangere et passende arrangement. Til slutt må jeg jo nevene at steded har gratis inngang.

Hilsen Njål

https://goo.gl/maps/UdLnDps49oCkkc8R8

https://www.spillhus.no








No comments:

Post a Comment